“Liam“ – De eerste zestien levensjaren van een transgender

Dit boek gaat over mij. Ik ben een transgender… werd geboren in een meisjeslichaam, maar ben eigenlijk een jongen. Rond de puberteit werd me dit duidelijk. Sindsdien is mijn leven getekend door onbegrip, zwartgallige humor, onbegrip, depressie, onbegrip en hoop. Die hoop is gebaseerd op dit boek, waarin de illustraties mijn gevoelens weergeven. Ik hoop dat mijn verhaal kan bijdragen aan een verbetering van de situatie van transgenders. Het zou vooral door kinderen op middelbare scholen gelezen moeten worden.

Samenvatting

Hoe is het leven als je ontdekt dat je in het verkeerde lichaam bent geboren? Liam werd geboren als een meisje, maar voelt zich een jongen. In dit boek leest u over de eerste 16 levensjaren van Liam. Hoe er zich in zijn jeugd al bepaalde problemen voordoen en hoe haar transseksualiteit duidelijk wordt als de puberteit begint. PTSS, genderdysforie, autisme… Liam krijgt door de hulpverlening allerlei aandoeningen opgeplakt, maar moet zich zelf, geholpen door een enkeling, zien te redden. Een prachtige weergave van een aandoenlijk leven. De toepasselijke afbeeldingen in het boek zijn van Liams eigen hand.

Bestellen

Bestellen

‘Liam’ is verkrijgbaar via: bravenewbooks.nl
€ 17,51
ISBN: 9789464055795
88 pagina’s

Koop nu