Transman in beeld

Home/Film/Transman in beeld
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Queer Film Festival Utrecht & De Transketeers presenteren “Transman in beeld”

Het Queer Film Festival Utrecht geeft tijdens het Rainbow Festival op vrijdagavond in het Filmcafe het podium aan de Transketeers met de vertoning van de Trans Tapes en de film Tomboy. De Transketeers zijn een makerscollectief, gevestigd in Utrecht, van drie transmannen met als doel om verhalen te vertellen die transpersonen en hun omgeving kunnen helpen – en op die manier te laten zien dat het hartstikke oké is als je identiteit niet binnen de hokjes ‘man’ en ‘vrouw’ past.

Programma:

  • Baardverhalen
  • 2 Trans*Tapes (Jackson en Nathan)
  • Gesprek met de makers
  • Hoofdfilm: Tomboy (zie onder)
  • Nagesprek
Tickets

Film: Tomboy (84 minuten, fictie)
Frankrijk (2011). Regisseur: Céline Sciamma

Er is iets eigenaardigs met het, jongensachtige, 10-jarige meisje Laure aan de hand. Ze is pas met haar ouders en jongere zusje Jeanne verhuisd. Het is zomervakantie, dus Laure heeft nog geen vrienden kunnen maken op school. Als de even oude Lisa haar aanziet voor een jongen, stelt Laure zich voor als Mikaël. Wanneer de band tussen de twee sterker wordt, begint het liegen voor Laure steeds moeilijker te worden.

Coronaproof programma
We presenteren programma’s waarbij we zo goed mogelijk gebruik maken van alle vierkante meters in de verschillende locaties. Activiteiten die doorgaans in kleinere zalen zouden plaatsvinden zijn verplaatst naar onze grote zalen, opgesplitst in meerdere shows of op een andere manier aangepast waardoor afstand houden van de artiest en de medebezoekers mogelijk is. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM.

Go to Top