Vogue Dans Workshop

Home/Vogue Dans Workshop
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Voguing is ontstaan uit de ballroom cultuur in Harlem, New York uit de jaren 60 tot de jaren 80. Ballroom is oorspronkelijk gecreëerd door de Black en Latinx LHBT-gemeenschap om een veilige omgeving te hebben waarin ze zich vrij kunnen uiten en het gevoel hebben ergens thuis te voelen.

Deze workshops leren je de basis van de drie hoofd performance categorieën van Voguing: Old Way, New Way, en Vogue Fem. De originele stijl, Old Way, is gekenmerkt door het creëren van scherpe lijnen, symmetrie en vormen die geïnspireerd zijn door fashion poses, Egyptische hiërogliefen en martial arts. Daarna is New Way hieruit ontstaan door de meer flexibele Voguers om hun gymnastische vaardigheden te laten zien, gekenmerkt door scherpe en precieze bewegingen en contortions. Toen is Vogue Fem gecreëerd door de trans vrouwen in de community, als een stijl waarin ze hun vrouwelijkheid meer konden uiten. In Vogue Fem zijn er vijf elementen: catwalk, duckwalk, floor, hand performance, en spins & dips.

Leer van de fantastische docenten uit de Nederlandse ballroom scene: Seven Angels, Mila Angels Prodigy en Typhoon Angels Prodigy bij drie workshops die elke categorie behandelt, op zaterdag 10 oktober tijdens het Utrecht Rainbow Festival 2020.

13:00 – 14:30 Introductie New Way door Mila Angels Prodigy
15:00 – 16:30 Introductie Old Way door Seven Angels
17:00 – 18:30 Introduction Vogue Fem door Typhoon Angels Prodigy
Locatie: DCU Studios 0.19 / 0.20, Domplein 4, Utrecht.

Kijk op www.instagram.com/utrecht.ballroom.scene voor meer informatie, of meld je direct aan via onderstaande button.
Meld je aan!

Coronaproof programma
We presenteren programma’s waarbij we zo goed mogelijk gebruik maken van alle vierkante meters in de verschillende locaties. Activiteiten die doorgaans in kleinere zalen zouden plaatsvinden zijn verplaatst naar onze grote zalen, opgesplitst in meerdere shows of op een andere manier aangepast waardoor afstand houden van de artiest en de medebezoekers mogelijk is. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM.

Go to Top